Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Renathe-Johanne Wågenes

[#16025] Rikheim, Lærdal

Recommended Posts

Gjest Renathe-Johanne Wågenes

I 1839 på Rikheim i Lærdal blir Metta født av foreldrene Mari Jacobsdatter og Lars Nilsen, Heller i Stjønum. Ungkar. Mari sin slekt har jeg funnet ut av, men finner ingenting om Lars Nilsen. Bygdebøkene kunne ikke hjelpe.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Per Nermo

Det skal kanskje være S(øndre) Tønjum ? Offiser i Lærdal, Claus von Munthe af Morgenstierne Rumohr fikk ca. 1820 en sønn Jan (Johan) Rumohr u.ekt. med en NN Tønjum. Jan ble i 1824 formelt adoptert av Claus' kone Marie Sophie Christensdatter Lem, med hvem Claus ikke fikk barn. Jan var bonde og offiser og bodde på Rikheim, som hadde vært i slekten Rumohr minst 4 gen. før ham, siden tipptippoldefaren Claus Pedersen Rumohr kjøpte gården i 1666. Ovenstående har vel neppe noe å gjøre med det du spør om, men Rikheim og Tønjum nevnes jo ......Sistnevnte Claus Rumohr skal forresten være oldefar til Fridjof Nansen, uten at jeg vet hvordan. Noen som vet ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.