Jump to content
Arkivverket

[#16103] Hvordan tolkes familiestilling = S%øn% i folketellingen 1900 ?


Guest Rolf Lindstad

Recommended Posts

Guest Rolf Lindstad

Kan noen fortelle meg om jeg kan tolke etternavnet Gustavsen i denne folketellingen fra Bergen 1900 til å være Hanna Blad's barn ? Lenkemvh Rolf

Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Det har vært skrevet 'Søn' i originalen, men dette er rettet til 'S'. Det er vel nærliggende å tro at man her har ment 'Svigersøn'.

Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Det viser seg at Carl Gustav Leonard, født i Fana 3. juli 1881, og døpt i Nykirken, Bergen 13. august samme år [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=doep1816&variabel=0&postnr=78336&fulle=true&spraak=n>Lenke, var sønn av Hanna Alise Halvorsdatter og jernbanearbeider Frants Johan Gustavson, født 1847. I merknadene i kirkeboken for Fana står det at det var lyst til ekteskap for de to hos presten i Nykirken, men jeg finner ikke at det ble noe giftermål.Ved folketellingen i 1891 kalles sønnen Karl Gustaf Leonard Blad:

Link to post
Share on other sites
Guest Rolf Lindstad

Takk for nyttig innlegg !Frantz Johan Gustavson døde like etter lysningen i Nykirken, den 3. mai 1884 og Hanna Blad ble deretter i stedet gift 27.12.1885 med min oldefar! Lenkemvh Rolf

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.