Gå til innhold
Arkivverket

[#16169] Skifte i Nordfjord: Synneve Davidsd. Støvreide, Stryn, s. 214, prot. 6, 1727-31


Gjest Astrid Ryen
 Del

Recommended Posts

Gjest Yngve Nedrebø

Skiftet er holdt hos Synneve Davidsdatter i levende live. Det er datert 14. mai 1729, og på hennes vegne opptrådte sønnog lagverge Joen Jensen Støvereide. I tillegg til han var det følgende arvinger: sønn Lasse Jensen, 'gifft og boende paa Røraas', datter Mari Jensdatter, gift med Ole Brekke, og datter Agnete Jetmundsdatter, 22 år og ugift.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Astrid Ryen

Takk skal du, Yngve. Lasse Jensen var 5 år i MT 1701 for Nordre Bergenhus, og døde på Røros i 1753 57 år. Kunne det stemme bedre? I kirkebøkene for Røros kaller han seg Lasse (Jensen) Femund, og døper sin datter Synneve. Det var på grunn av etternavnet Femund at jeg fant ham i Rørosboka. Han ble gift til gården Nordvika, som ligger fire mil sørøst for Røros ved nordenden av Femunden, og det var Lasses svigerfar som først bosatte seg her like etter 1700 (området var viktig på grunn av skogen, her bodde kullbrennere og folk som skaffet material i Verket). I 1744 ble det opprettet en smelthytte noe lenger sør på vestsiden av Femunden, og denne var i drift til 1822. Koppermalmen ble fraktet på vinterføre til Nordvika, og da sjøen ble isfri, ble den fraktet videre på sjøen til smelthytta. Det rene kopperet gikk så videre den samme vei tilbake.Etterkommerne til Lasse Jensen bodde i Nordvika til utpå 1900 - tallet, etter hva jeg kan se.MVH Astrid Ryen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.