Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Geir Thorud

[#16186] Christiania: Kjøpmann Stephensen ca 1809

Recommended Posts

Gjest Geir Thorud

Kjenner noen til en kjøpmann Stephensen i Christiania ca 1809. Jeg har et par aner som var i tjeneste hos ham ca 1809, så jeg er ikke primært ute etter Stephensens aner, men noe om hvor han holdt til og hans forretning etc.(Det kan også tenkes at jeg har lest navnet Stephensen feil, så bare å få vite om det fantes en kjøpmann med dette navn er nyttig.)Evt. er det noen som har tips om hvor jeg kan lete etter informasjon.Geir

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Tore H Vigerust

Det beste kildematerialet vil være skattemanntallene (ligningsmanntallene) for Christiania for årene i omkring 1809. Disse finnes dels i Oslo byarkiv, Ligningsvesenet og Statsarkivet i Oslo, Christiania magistrat, skattemanntall. Av disse manntallene får en frem både adresser og (i mange tilfeller) borgernes erverv. Ellers så er jo de upubliserte borgerbøkene i Christiania magistrats arkiv verdt en undersøkelse, i likhet med Christianias folketelling for 1815 (i sistnevnte arkivserie).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Geir Thorud

Takk skal du ha Tore. Da blir det en tur på RA i morgen også ....Geir

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.