Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Knut Bryn

[#16203] Mulig feil i kirkebokavskrift, - KK 1696

Recommended Posts

Gjest Knut Bryn

I Digitalarkivets avskrift av kirkeboka for Korskirken fra 1696 finner vi en brud som heter 'Johanne Pedersdatter Taning'. Slektsnavnet Taning finner jeg ikke igjen andre steder og formoder at det kan være snakk om en feil her.Kanskje navnet skal være 'Taaning', 'Toning', 'Faning' eller 'Haning'? Disse navnene skrives som oftest med dobbelt n. Er en strek over n-en oversett av avskriveren? Kan en kikk på originalteksten gi svar på disse spørsmålene?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Skriftbildet er tydelig nok, og jeg kan ikke lese det som annet enn 'Taning'. Jeg sender deg en digital kopi i løpet av ettermiddagen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Knut Bryn

Takk for kopi. Jeg må si meg enig i at teksten knapt kan tolkes annerledes enn 'Taning'. Fortsatt er det selvsagt muligheter for at presten har skrevet feil eller evt. har oppfattet navnet feil, men dette er det fort verre å finne ut noe om. Er forlovelsen og vielsen ført inn hver for seg i kirkeboka eller er det bare én innføring?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.