Gå til innhold
Arkivverket

[#16243] De norske Konger's etterslekt


Gjest Jan Frode Johansen
 Del

Recommended Posts

Gjest Jan Frode Johansen

Er det noen som har oversikt over de Norske konger's etterslekt? Eller linker til slikt? Håper å høre fra dere. På forhånd mange takk. mvh Jan Frode

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Det finnes mange forskjellige norske kongeslekter.For etterslektstavler, se f eks P A Munch: Det norske Folks Historie I:2 (1853) til IV:2 (1859) og 2 hovedafd. I (1862) - II (1863), Gerhard Schønning: Norges Riges Historie III (1781) og Bjarni Adalbjarnarsons Heimkringlautgave (Islenzk Fornrit 28, 1951). I disse bøkene finner en ialt over 100 grafiske etterslektstavler, bl a over kongeslektene (men med feil).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjarne Birkrem

Problemet her er vel at hvis man går langt tilbake (som man må gjøre for å finne 'ordentlig' norske konger før 1905) blir lister over etterslekt fort usikre eller til og med spekulative. Det har tidligere vært nevnt flere ganger i dette forumet at 'de fleste' nordmenn muligens kan føre slekta tilbake til Harald Hårfagre - men bare gjennom en drøss med uverifiserbare mellomledd.Hvis vi regner med de dansk-norske og svensk-norske unionskongene, støter vi på samme problem, særlig blant de eldste av dem (med den ekstra komplikasjonen at det meste av etterslekta deres aldri hadde noe med Norge å gjøre, siden disse kongene ikke bodde her i landet). Riktignok kan det vel hende at de fleste av de gamle kongene hadde barn utenfor ekteskap rundt omkring, og innenfor den kategorien må vi vel gå ut fra at flere av de danske og svenske unionskongene også hadde avkom her i landet. Men det slektskapet er jo som oftest ganske vanskelig å bevise.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Greit nok det, men for de etterkommere som kan bevises, kan det også utarbeides etterslektstavler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.