Gå til innhold
Arkivverket

[#16267] Levde i Pipervigen 1857 -var kom han ifrån?


Gjest Lotta Karlsson
 Del

Recommended Posts

Gjest Lotta Karlsson

Hej! Jag måste först hänvisa till tema nummer 12416 i Brukarforum. Jag har tyvärr inte fått tag på August Bolschak. Och jag börjar tvivla på att han verkligen hette Buer(s) i eftrnamn. Man skulle kunna få namnet till Bûein också. I vilket arkiv ska jag söka för att se om hans namn finns bland de boende i Pipervigen? Har jag förstått det rätt att Pipervigen är en del av Oslo som numera kallas Vika? Mycket tacksam om någon ville hjälpa mig att reda ut problemet!Hälsningar Lotta

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Knut Bryn

Med 'Pibervigen' menes vel området rundt gamle Oslo Vestbanestasjon. Dagens 'Vika' er ganske dekkende skjønt et noe større område(?). Du burde vel kunne finne August i 'Christianias Adresse-Bog, eller Person-og Bopæl-Veiviser for 1857' som bl.a. finnes på Nasjonalbiblioteket, - neppe til utlån dessverre.En annen og spennende kilde om 'Pibervigen' der du neppe vil finne noe om August, men desto mer om miljøet er: Eilert Sundt: 'Om Piperviken og Ruseløkbakken. Undersøgelser om Arbeidsklassens Kaar og Sæder i Christiania'. Utgitt i 1858 og tilgjengelig på mange bibliotek.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Laila Kornstad

Buers er et etternavn som finnes i flere land i Europa, bl.a. Nederland, England, Danmark og Tyskland. Bolschak fikk jeg ingen tilslag på som etternavn i Familysearch.Hilsen Laila Kornstad.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.