Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Anne Wiese Holm

[#16287] Falch på Nyhammer - skifter i Gulen

Recommended Posts

Gjest Anne Wiese Holm

Michel Monsen Falch på Nyhammer i Eivindvik ble trukket for retten i 1699 fordi han ikke utleverte arv etter felles foreldre til søsteren Charlota Christina. Finnes skiftet etter foreldrene og hva inneholder det? Faren var Mogens Michelsen Nyhammer (Falch), mens morens navn er ukjent. Finnes det et skifte etter samme Michel Monsen Falch/Nyhammer (f.1663)og hustruen også? Jeg kjenner bare ett barn etter dem, sønnen Morten. Mvh Anne W. Holm

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Michel Falch i Nyhammer giftet seg i Leikanger Dom. p. Trin XIII 1698 med Maren Friis. De hadde en datter Bodil Cathrine døpt 30. september 1699, men hun ble gravlagt tre uker gammel, Nils Michelsen Falch ble døpt 26. januar 1701, og Ingeborg Falch døpt 15. søndag etter Hellig tre Konger 1706. Jeg finner ikke referanse til skifter etter Michel, hans kone, eller etter foreldrene.Kjøpmann Morten Falch ble det holdt skifte etter 18. september 1726, og hans enke Anne Pedersdatter Lemmichen ble det skiftet etter 17. juni 1741.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anne Wiese Holm

Mange takk for opplysningene. Jeg er nysgjerrig på disse skifteprotokollene/skiftene som ikke finnes for Gulen før utpå 1700-tallet. Er det fordi registrene har forsvunnet eller ble de ikke ført? Eller er det skiftende administrative grenser som skaper utfordringer? Mvh Anne W. Holm

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Gulen lå under Nordhordland fram til 1773, deretter i Ytre Sogn. Nordhordlandsprotokollene har referanse til et skifte på Nyhammer, i 1760-årene. Dessverre er bare noen ganske få skifteprotokoller fra Nordhordland bevart fra første halvdel av 1700-tallet. Den bevarte pantebokrekken begynner i 1741. Men er tingbokrekken godt bevart, og en lang serie av disse er gjort tilgjengelig av Håkon Aasheim i Digitalpensjonatet. Det skulle være overkommelig å søke i tingbøkene etter mulig informasjon om Falch på Nyhammer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.