Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Olav Sletvold

[#16346] Hans Rasmussen Brandal-etterkommere?

Recommended Posts

Gjest Olav Sletvold

Leter etter foreldrene til Rasmus Hansen Møller, lagtinggsskriver i Bergen på tidlig 1680-tall, og konsumpsjonsforvalter i Trondheim etter 1687. Har ikke lyktes så langt! Er derfor interessert i alle Hans Rasmussen'er mellom Bergen og Lofoten omkring 1610-1690. Ble nylig oppmerksom på at Hr. Rasmus Povelsen Brandal prest i Ulstein hadde en sønn Hans Rasmussen som ble borger og handelsmann i Brandal på Sunnmøre. Er det noen som kjenner nærmere til denne Hans Rasmussen, hvem han var gift med, og om han hadde barn? Hilsen Olav Sletvold

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Bjørn Jonson Dale

Skiftet etter 'velagte' Hans Rasmussen Brandal blei halde 17. november 1698 (på Ytre Brandal, Hareid på Sunnmøre). Enka var 'dydrige hustrue' Anne Nilsdt (Wig), barna Rasmus og Nils, Gjertrud og Ingeborg. Sonen Rasmus Hanssen Brandal (1701:26) heldt fram som kremmar på Ytre Brandal til han døde 1736 eller 1738.Anders/Andreas Hanssen Møller (c1648-1707) var fut på Sunnmøre fra kring 1680 til han døde 1707. Møller budde i Galtevågen i Borgund, som han tok til å kalle 'Birkevog' (no Bjørkavågen). Møller skal ha vore fra Als og lakei hos dronninga før han blei fut. Denne mannen kan høve som ein bror til Rasmus Hanssen Møller.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.