Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Astrid Ryen

[#16500] Koppskatt for Stryn: forkortelser og betegnelser under 'stilling'..

Recommended Posts

Guest Astrid Ryen

Jeg er usikker på en del forkortelser og betegnelser under rubrikken 'stilling'. M(and) og Q(uinde) er greitt. Hva med B? Kunne være 'barn' skjønt jeg er usikker på det. T er tjenestefolk? Hva med G?Hva med 'husfolck'? Dette ordet står ofte sammen med 'husmand' eller 'husquinde', så jeg antar det kunne bety husmannsfolk og ikke tjenestefolk?Dette ble mange spørsmål som jeg håper å få svar på.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Skatten av Bønderfolk var 8 skilling for hver, av Husfolk 6 skilling. Dersom det var godtgjort at personen var ufør eller fattig, ble det ikke betalt skatt. Husfolkene er ofte også omtalt som husmenn eller huskvinner, og de har definitivt ikke drevet gard, med bodd på garden enten som kårfolk eller som husmannsfolk.B = Børn T = Tjenestefolk G = Gårdmann

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Jeg iler til og retter meg selv, G. står nok for Gamle - i motsetning til Vnge, når det på en gard er to brukere med samme navn, altså G. Anders og V. Anders.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.