Gå til innhold
Arkivverket

[#16562] Skifte i Voss


Gjest Barbara Lose
 Del

Recommended Posts

Gjest Barbara Lose

Jeg er interessert i opplysninger fra skiftet etter Ole Knudsen Store Ringheim, som ble gravlagd i Voss 21. sønndag etter Trinitatis 1746 (post 2710). Mvh. Barbara Lose

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Skiftet er holdt 14. november 1746 (Hardanger og Voss skifteprotokoll 5b-525) og forteller at avdøde Ole Knudsen Store Ringheim var enkemann, og at han hadde etterlatt seg fire sønner og en datter: Knud, myndig og på arvetomten, Svend, myndig på Emstad, Siur, 22 år, Aslach, 20 år, Kirsten, gift med Ole Johannessen Fladeqval.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Barbara Lose

Mange takk for svar.Den avdøde konen til O. Knudsen ikke nevnes i skifteprotokollen. Trolig giftet han seg før 1709 og er derfor ikke oppført i kirkeboka for Vigde i Voss. En Jøren uten farsnavn døde i 1736, 40 år gammel, på Store Ringheim (post 1217). Er det mulig å finne ut om det er henne som var Oles hustru?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Vi kan sitere fra Vossabokli - Gardssoga 1 av Lars Kindem, side 299:'Olav Knutson er skriven for Espedal, Hallingdal, då han 1715 var g.m. Jorun Aslaksdr. Villand i Hallingdal. Etter at han var utatt-trett på Mosafinn, som han hadde kjøpt, kom han til Ringheim. Han Olav døydde 1746, 74 1/2 år gl. og ho Jorunn 1736, 40 år gl. Ved skifte etter henne er det sagt at dei åtte heile Nedre Ringheim etter skøyte 1732, verdsett 468 rd. og 2 laup i Eimstad. Bruttomidelen var 1061 rd. ...'

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.