Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Inger Eide

[#16671] Kuding, Kiøding, Kjøding

Recommended Posts

Guest Inger Eide

Kjenner noen til dette etternavnet? Det dukker opp i Nord-Norge helt på slutten av 1600-tallet I mormonenes slektsdatabase finnes dette navnet i Pommern/Preussen,Sør-Tyskland og selvfølgelig med utvandring til USA, og videre i Kristinehavn i Sverige. Det finnes også i Bergen da helst skrevet Kiøding og med et annet navn i tillegg. Har noen flere opplysninger om opprinnelse og utbredelse i Norge?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Inger Eide

Jeg sendte et svar for litt siden, men ser ut til at det ikke kom frem eller havnet et helt annet sted. Navnet opptrer med forskjellige skrivemåter. Din Kieding er nok også en variant. Jeg kom på at dette navnet opptrer i Bergen sammen med Rosentraeder (riktig skrivemåte?) og det samme navnet finnes også i Danmark og Pommern osv. Jeg så en gang en internett side med Rosentraeder Kieding ? men har ikke kunnet finne den igjen. Jeg ser på din lenke i morgen og håper at denne kan bringe meg videre for jeg har brukt altfor mye tid på å løse dette mysteriet. I Nord - Norge er skrivemåten Kuding/Kjøding og for noen uker siden fikk jeg høre om mange andre varianter. Det er dette som gjør det vanskelig. Takk for interessen. Hilsen IE

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.