Gå til innhold
Arkivverket

[#16720] Amund Bolstad, f. 1766, soldat i Christiania 1801 - var han frå Luster i Sogn?


Gjest Lars E. Øyane
 Del

Recommended Posts

Gjest Lars E. Øyane

Folketeljingi for Christiania 1801, Møllergaden 330 i Grændsen og Hammersborg krins syner denne huslyden:~~~~~~~~~~Amund Bolstad, 35, gift 1.g., inqvartered Grenader ved 2det agerhuusiskeAnne Maria Tronsdatter, 30, gift 1.g.Inger Marie Bolstad, 9, Deres datterAnne Kristine Bolstad, 4, Deres datterMarthe Maria Bolstad, 3, Deres datter~~~~~~~~~~Eg mistenker denne Amund Bolstad for å vera identisk med ein Aamund Olson, døypt i Luster i Sogn 31.3.1765, son av Ole Erikson Bolstad og kona Mari Andersdotter. Denne Aamund vart konfirmert i Luster i 1785, men forsvinn kort etter herifrå...All hjelp vert motteke med stor takksemd!Med venleg helsing,Lars E. Øyane

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geir Kamsvaag Berntsen

Nei, dessverre. Dette er Amund Larsen Bolstad som ekter Anne Maria Thronsdatter i 1793 (Garnisonsmenigheten Mini 3 1777-1809 6/9 f.195b)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Svein Arnolf Bjørndal

Gårdsnavnet Bolstad finnes i Vågå også, og i Gudbrandsdalen generelt er Amund et veldig populært navn. Han kan kanskje være derfra.Det kan kanskje ellers være en idé å søke i Ryghs gårdsnavn for å se hvor mange Bolstad-gårder det finnes rundt omkring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnstein Rønning

Den eneste Anne Maria Tronsdtr jeg finner i FS født rundt 1770 er ei som er døpt 19. aug 1772 i Stavern, med foreldre Tron Jacobsen og Antonette Andersdatter.Ellers finner jeg flere Anne Tronsdtr, men det er ei som er døpt 22.12.1771 Øvre Eiker, og Bolstad finnes i Øvre Eiker. Hennes foreldre er Tron Jonsen og Kari Nielsdtr.Oppkalling synes ikke å stemme i forhold til døtrene som er oppgitt, men begge steder ligger i rimelig avstand fra Kristiania.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnstein Rønning

Sorry - det er vel selvfølgelig Amund Bolstad fra Luster (som ble borte) du er interessert i, og da blir det vel uinteressant med Bolstad i Øvre Eiker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...
Gjest Gisle Hersvik

Lars!Veit ikkje om du har funne noko meir om denne Amund, men ser av et nytt innlegg i ein anna debatt at det finnes fleire Bolstad garder, sjå innlegg (4) her: Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.