Gå til innhold
Arkivverket

[#16813] Slaktar Ole Olsen i Trondheim frå Sunnmøre


Gjest Tor Myklebust
 Del

Recommended Posts

Gjest Tor Myklebust

Har nokon kjennskap til slaktar Ole Olsen i Trondheim? I 1900 er han her: LenkeHan var gift med ei Anna frå Frøya. Etter alderen på borna å dømme kan dei ha gifta seg ca 1895. Ole Olsen var frå Sunnylven på Sunnmøre og eg er ute etter opplysingar som kan stadfeste kven han var son til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tor Myklebust

Eg har brukt 1865-tellinga og bygdeboka og redusert antal kandidatar til 3-4 stk. Deriblant ein favorittkandidat som er fødd i 1859: LenkeEg var ute etter opplysningar frå Trondheim eller eventuelt Frøya som kunne stadfeste kva gard han kom frå eller kva foreldra heitte. T.d. kva som er opplyst ved giftarmålet hans. Eller om nokon på ein eller annan måte har kjennskap til denne familien.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tor Andersen

Du skal ikke se bort fra at din favoritt er den rette!I Trh Adr.bok 1896 Lenke står Ole G. Olsen oppført som slakter bosatt i Myhres gt 1 (Stor fil!!!) og i 1897 i Myhres gt 4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tor Andersen

I 1907/08 finnes han igjen som slaktersvend Ole G. Olsen i Nedre Møllenberggt 70. Dvs at det nok var han som sto som slagtersvend Ole Olsen i en av utgavene 99 eller 00/01.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tor Myklebust

Takk så mykje til Tor Andersen.Eg trur også at det er Ole Gabriel Olson Åsen frå Sunnylven du har funne som slaktar i adressebøkene for Trondheim. Han hadde også ein to år yngre bror Ole Martinus Olson som kunne ha vore ein kandidat.Begge forsvinn sporlaust frå Sunnylven etter at dei er konfirmerte. Ole G. dukkar opp som bakardreng i Ålesund i 1875. [url="http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=f71501&variabel=0&postnr=3544&fulle=true&spraak=n>Lenke, og då er vegen ikkje lang til å verte slaktar i Trondheim!:).. Særleg ikkje når han har ein nevø som er slaktarmeister med eigen forretning i der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.