Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Hanne Heen

[#16925] Gurine Oline Einersdatter, født ca. 1790 (Vatne), Møre og Romsdal

Recommended Posts

Guest Hanne Heen

Gurine Oline skal i følge Vatnebøkene ha vokst opp på gården Skulstad i Vatne, men det står at hun var født utenfor sognet. Hun ble gift med Einer Olsen Ringstad, født ca. 1793, de var bruker av Hansgjære på Vatne. Er det noen som har vært borti Gurine eller har noen ide om hvor hun er født ? Det er ikke godt å vite hvor man skal begynne å lete utenfor sognet, prøvde på folketellingen for 1801 for Møre og Romsdal og det er ikke mange å velge i som heter Guri, Gurine osv, med en far som heter Einar/Einer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Leif Erik Nilsen

Ft 1801 gir deg vel ingen hjelp, siden Gurri Einersdtr da er på Skylstad i Watne som fosterdatter, Lenke

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Hanne Heen

Takk for den linken Leif Erik. Det var vel muligens slik på den tiden at fosterbarn var i slekt med fosterforeldrene på en aller annen måte. Det er kanskje da en mulighet å gå videre med fosterforeldrene for å se om det dukker opp en Einar i nær slektskap som kan være hennes far.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Helge Bjerkevoll

Hei HanneVet ikke om dette kan være til noen hjelp, men son til Einar og Guri (gurine), Erik Einarson Gjerde Kjersem kom til Tresfjord, omtala i bygdebok for Tresfjord. Der står det at Erik var født i Ørskog prestegjeld. altså må Einar og Guri ha bodd en periode i Ørskog. Kan det være en ledetråd?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Ole Øystein Nybø

Den Erik Einersen som Helge nemner, finn du i Ørskogboka, Gjære 16.Erik Einersen Hansgjære, Vatnehol i Vatne 1820-1900. gift 1857 med Karen Johanne Hanstensdtr. Fauske, Sykkylven 1828-1861.Born: a) Peter Severin 1858- b) Hansine Eline 1861-Erik g.2.g. 1863 m Gurå Larsdtr. Sør-Sylte, Tresfjord 1823-1900. 'Desse flytta til Kjersem i Tresfjord.'

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Hanne Heen

Tusen takk til Helge og Ole Øystein for nye innspill. Tror ikke Tresfjord fører meg noe videre da det som Ole Øystein sier er dit de havner når Erik gifter seg andre gang. Barn b. Hansine, født 1861 er min oldemor. Jeg var i dag på bilbioteket for å søke videre på fosterforeldrene, men det ser ikke videre 'lyst' ut med det første. Ingen ved navn Einer / Einar å spore i første omgang. Gurine's fostermor kom fra Abelvik i Skodje, hun har en ugift søster ved navn Anne,født ca. 1770, som døde ugift i 1813. Tenkte jeg skulle prøve å se om hun muligens hadde fått et barn utenfor ekteskap som søsteren har tatt seg av, det er ikke nevnt i bygdeboken, men slike barn er vel i mange bøker utelatt med viten og vilje. Ellers var foreldrene til fostermoren gift flere ganger, men kun en sønn ved navn Peder er nevnt i det første ekteskapet, resten ble jenter. Og siden det er nevnt at Gurine er født utenfor sognet, er det vel en mulighet å sjekke Skodje, veien dit var jo ikke så lang.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.