Gå til innhold
Arkivverket

[#16925] Gurine Oline Einersdatter, født ca. 1790 (Vatne), Møre og Romsdal


Gjest Hanne Heen
 Del

Recommended Posts

Gjest Hanne Heen

Gurine Oline skal i følge Vatnebøkene ha vokst opp på gården Skulstad i Vatne, men det står at hun var født utenfor sognet. Hun ble gift med Einer Olsen Ringstad, født ca. 1793, de var bruker av Hansgjære på Vatne. Er det noen som har vært borti Gurine eller har noen ide om hvor hun er født ? Det er ikke godt å vite hvor man skal begynne å lete utenfor sognet, prøvde på folketellingen for 1801 for Møre og Romsdal og det er ikke mange å velge i som heter Guri, Gurine osv, med en far som heter Einar/Einer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hanne Heen

Takk for den linken Leif Erik. Det var vel muligens slik på den tiden at fosterbarn var i slekt med fosterforeldrene på en aller annen måte. Det er kanskje da en mulighet å gå videre med fosterforeldrene for å se om det dukker opp en Einar i nær slektskap som kan være hennes far.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helge Bjerkevoll

Hei HanneVet ikke om dette kan være til noen hjelp, men son til Einar og Guri (gurine), Erik Einarson Gjerde Kjersem kom til Tresfjord, omtala i bygdebok for Tresfjord. Der står det at Erik var født i Ørskog prestegjeld. altså må Einar og Guri ha bodd en periode i Ørskog. Kan det være en ledetråd?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ole Øystein Nybø

Den Erik Einersen som Helge nemner, finn du i Ørskogboka, Gjære 16.Erik Einersen Hansgjære, Vatnehol i Vatne 1820-1900. gift 1857 med Karen Johanne Hanstensdtr. Fauske, Sykkylven 1828-1861.Born: a) Peter Severin 1858- b) Hansine Eline 1861-Erik g.2.g. 1863 m Gurå Larsdtr. Sør-Sylte, Tresfjord 1823-1900. 'Desse flytta til Kjersem i Tresfjord.'

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hanne Heen

Tusen takk til Helge og Ole Øystein for nye innspill. Tror ikke Tresfjord fører meg noe videre da det som Ole Øystein sier er dit de havner når Erik gifter seg andre gang. Barn b. Hansine, født 1861 er min oldemor. Jeg var i dag på bilbioteket for å søke videre på fosterforeldrene, men det ser ikke videre 'lyst' ut med det første. Ingen ved navn Einer / Einar å spore i første omgang. Gurine's fostermor kom fra Abelvik i Skodje, hun har en ugift søster ved navn Anne,født ca. 1770, som døde ugift i 1813. Tenkte jeg skulle prøve å se om hun muligens hadde fått et barn utenfor ekteskap som søsteren har tatt seg av, det er ikke nevnt i bygdeboken, men slike barn er vel i mange bøker utelatt med viten og vilje. Ellers var foreldrene til fostermoren gift flere ganger, men kun en sønn ved navn Peder er nevnt i det første ekteskapet, resten ble jenter. Og siden det er nevnt at Gurine er født utenfor sognet, er det vel en mulighet å sjekke Skodje, veien dit var jo ikke så lang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.