Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Thor Warberg

[#17038] Karlshovud i Kaupanger

Recommended Posts

Guest Thor Warberg

I to diplom (17 Juni l359 og 21 Januar 1360) er Josef Karlshovudson nemnt som eigar av jordegods i garden Sundre i Ål. Han var gm Åsa. Ser at Karlshovud sjølv (faren?)har tilknytting til Kaupanger. Eg har søkt opp diplom av 5 Mai 1324 og 20 Oktbr. 1338 på diplomatariet. Er det nokon som veit meir om denne familien. Takk.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Kristian Fjeldsgård

Det er vel en del som er skrevet om ham, han er en som ligger i haugen hos meg så det er ikke helt enkelt å plukke fram referansene men jeg synes å huske at han ble berørt i:Til soga om æta på Sandvin og Torsnes, Lars Hamre, Norsk Slektshistorisk tidsskrift nr. XII.Også Dahl i Ætt og Heim 1954-55-56 kan ha vært inne på ham.Ellers er det DN fra Sogn og de forbindelsene du kan lede ut av det. Mulige forbidnelser til Kvam i Dale etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Thor Warberg

Takk til Kristian. Eg har sett i hefte 3 og 4 av NST bind XII, dei andre heftene er ikkje tilgjengeleg her. Heller ikkje på det lokale biblioteket. Eg får prøve fjernlån på heftene 1 og 2. Finnst der andre diplom om Karlshovud enn dei som er nemnt i innleg 1?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.