Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Johan Fredrik Bockelie

[#17049] Barbro Villemsdatter Temereg (ca.1670- ?)

Recommended Posts

Gjest Johan Fredrik Bockelie

En forlovelse ble registrert i kirkeboken for Nøtterøy 5.11.1692 mellom Jacob Hanssøn Sundene (Tjøme) og Barbro Villemsdatter Temereg. Er det noen som har noen ide om hvor Temereg skulle være, eventuelt om det er en feilskriving i kirkeboken for et annet stedsnavn? Jeg mener å ha sett Tinvik som en mulighet, men det var ingen ved navn Villem el.likn. som drev eller bodde på Tinvik i det aktuelle tidsrommet. Jeg antar at Barbro ble født omkring 1670, og var ca. 22 år da hun giftet seg med Jacob. Har ikke funnet Barbro's dåp i Nøtterø kirkebok.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ketil Firing Hanssen

Temereg er Tømmereik på Nøtterøy, og Barbro er datter av skipper Willum Paulsen Tømmereik og hustru Inger Eriksdatter. Willum seilte seg bort med en kreiert i november 1700. Enken Inger ble gravlagt 14. mai 1732, i følge kirkeboken 96 år gammel. Hun var sannsynligvis datter av forrige bruker på Tømmereik, Erik Jonsen.Kilder: Nøtterøy kirkebok, Nøtterøy bygdebok

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Johan Fredrik Bockelie

Takk Ketil, det var akkurat det jeg trengte!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.