Gå til innhold
Arkivverket

[#17073] Ingeborg født i Nord Aurdal


Gjest Bjørg  Myhre
 Del

Recommended Posts

Gjest Bjørg  Myhre

Ingeborg Gulbrandsdatter er 27 år i FT1865.Hun er tjenestejente på Hougsrud med Pedevannet .Vihar alltid hørt at hun var kokke på 'Høkksrud', det samme? Har ikke klart å finne henne død eller hvem som er hennes foreldre.Hun ble ugift, men fikk to døtre i 1870 årene.Er det noen som kjenner til vedkommende? Et navn som er blitt nevnt er Madsestoga, hvor? Kan Massestuen være det samme?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ketil Harbek

Finner dette i klokkerbok (dåp) for Nord-Aurdal prestegjeld 1834-41, som ligger på http://www.dis-norge.no/genress/:Døypte i Nord-Aurdal 1834-1841 - ©Norodd Bergene - Side: 114 - Kjønn og nr: J41 - Døypt: 01.09.1839 - Født: 31.07.1839 - Barn førenavn: Ingeborg - Far førenavn: Gulbrand - Farfars førenavn: Erik - Far bustad: Nordagereje - Mor førenavn: Rangdj - Morfars førenavn: Ole - Mor bustad: - - -.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 måneder senere...
Gjest Bjørg  Myhre

Hei. Datteren til Ingeborg er Gunnhild Marie Gudbrandsdatter født i 1874.Ingeborg er alenemor og i FT 1875 bor fortsatt Ingeborg på Hougsrud som tjenestejente, men ikke datteren som da er et par år. Har noen tilgang på FT 1875?. Jeg har mistanke om at Ingeborg har ei søster som heter Marit og hun bor også på Hougsrud i FT 1865, da som enke.Ei tredje søster heter Astri og er sannsynlig identisk med den på Dokken i FT 1900 I Aurdal.De hadde også en bror som het Ole.Ingeborg er født på Massestuen eller Nordangereie .Er Nordaaker på samme sted?Hvis noen kjenner til noe om disse vil jeg gjerne høre fra dere....tusen takk.....Bjørg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Marianne Hella

Bare en liten opplysning: Haugsrud er i Sør-Aurdal og ligger i Begnadalen. I 1865 hørte dette tydeligvis til Hedalen (nabodalen) prestegjeld. Jeg kan bekrefte at Haugsrud på de kanter uttales 'Høkksru'. Vannet det er snakk om kalles i dag Petvatnet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.