Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Anne Berit Finstad

[#17132] Vepsere/Vepserne

Recommended Posts

Gjest Anne Berit Finstad

Jeg lurer på om det finnes et folk som kalles for Vepsere/Vepserne? Hva kjennertegner de eventuelt,og hvor var de?? Mvh. Anne Berit

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kenneth Holter

Vepserne bor/bodde i det tidligere Sovjetunionen, sør og vest for Onegasjøen, og talte i 1970-årene ca. 16 000 personer, hvorav kun halvparten hadde vespisk som morsmål (resten snakket russisk). Vespisk sprog tilhører den finsk-ugriske sproggruppen.Det var det lille jeg kunne finne ut om dem.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Berit Knudsen

Den siste lenka har vel ganske stort innhold så jeg burde vel kanskje ikke lagt den inn her. Jeg vet ikke om det er noe forbud mot det, evt. at den tar for stor plass.Så derfor bør du kanskje notere deg adressen i tilfelle de sletter den, om de gjør det da.Jeg prøvde å skrive adressen her, men den ble en lenke igjen så det var ikke til mye hjelp.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.