Gå til innhold
Arkivverket

[#17332] Stupstein og Rønningen i Torpa


Gjest Halvor Aaby
 Del

Recommended Posts

Gjest Halvor Aaby

I 1875 bodde Mathias Hansen og Mali Trondsdatter på plassen Stupstein på Vest-Torpa. De hadde barna Hans 1870, Torval 1872, Martin 1875. Seinere fikk de iallfall Mathea 1889 og Olga 1893. I 1900 var Mali føderådsenke på Stupstein. Barna Martin, Mathea og Olga bodde heime.Hans Mathiassen bodde i 1900 sannsynligvis på plassen Rønningen under Stadsvollen på Vest-Torpa. Han var i tilfelle gift med Oline Mathea Johsdatter og hadde barna: Julie Magna 1891, Ingvar 1894, Helga Oline 1896 og Alise 1899.Er det noen som kjenner noe til disse folka og eventuelle etterkommere?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
Gjest Vestoppland Slektshistorielag Avd Land

Du vil finne opplysninger om denne familien i Boka om Land 9, s. 225. Førstnemnte familie: Flere av barna reiste til Amerika.Andre familie: På Rønningen u/Stadsvold 1900-01. Muligens reiste også de over til Amerika, ut fra teksten som er ført på Stupstein.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Halvor Aaby

Takk for hjelpa. Da ble det altså etter hvert amerikanere av omtrent alle etterkommerne av to søskenflokker, hver på ca sju, fra Ranheimsbygda i Nord-Aurdal.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.