Jump to content
Arkivverket

[#17336] Sjøfolk på emigrasjonslister. Emigrerte de?


Guest Paul Thode

Recommended Posts

Guest Paul Thode

Har en stund lett etter en person: Ingvald Lund Andreassen, f 1878 i Namsos. Har til slutt funnet han igjen på listen over 'emigrerte over Bergen fra Trøndelag i 1914 ' som styrmand, med årsak til reisen 'som forhyret til D/S Anna av Bergen'. Her stopper alle spor. Betyr dette at han emigrerte (har ikke funnet han på lister over døde i USA), eller var det slik at sjøfolk som reiste over til en norsk båt i amerikanske havner måtte registreres som utvandret? Paul

Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Sjøfolk som skulle til utlandet for å mønstre på vil ofte, men slett ikke alltid, være å finne i emigrantprotokollene. Praksis synes å være forskjellig fra havn til havn.Dersom Ingvald Lund Andreassen var mønstret i Trondheim, skulle mønstringsprotokollene der kunne fortelle om hans på- og avmønstringer, normalt også i utlandet. Han er ikke å finne i registrene til mønstringsprotokollene for Bergen 1868-1925.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.