Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Sabina Esp

[#17432] Hur mycket information finns i digitalarkiven?

Recommended Posts

Gjest Sabina Esp

Ja, hur mycket av informationen som finns i Riks- och statsarkiven kan hittas i digitalarkivet? Främst gällande privatpersoner.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Det man vil finne i Digitalarkivet, per dags dato 2718 filer:Folketellingene 1801 (original i Riksarkivet), 1865 (original i Riksarkivet) og 1900 (original i statsarkivene). Noe materiale fra 1875-tellingen (originaler i statsarkivene). 1910-tellingen er under registrering.Emigrantprotokollene (i statsarkivene). Noe gjenstår for Kristiania. Fra de andre emigranthavnene skal det bevarte materialet 1867-1930 være lagt ut.Vi er i gang med utlegging av kirkebokinformasjon (fra statsarkivene), men mye gjenstår. Vi har planer om å legge ut skannede filer fra kirkebøkene (og andre kilder).For Statsarkivet i Bergen har vi som mål å legge ut i Digitalarkivet 3% (ca. 4,5 millioner sider) av arkivinformasjonen hos oss. Jeg regner det som realistisk å få det på plass innen 2010.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.