Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Bjørn H. Nyheim

[#17490] Torber Ingebrigtsen, bosatt Medby på Andøy i 1680

Recommended Posts

Guest Bjørn H. Nyheim

I amtregnskapet for 1680 står Torber Ingebrigtsen som bruker av 1 pund i Medby på Andøy. Resten av Medby (2 1/2 pd) ble bygslet av Ole Paulsen som i 1678 (og mange år før det) hadde bygslet hele Medby alene. I 1682 er igjen Ole Paulsen eneste leilending på Medby og i 1685 er hans enke Abelone ført i skattelisten. I 1689 nevnes enken Abelone som leilending og Jon Tønnesen som husmann. Året etter overtar Peder Olsen bygselen, han må vel være sønn på gården.Jon Tønnesen dukker så opp ca 1692 som leilending på Åkenes, og av manntallet 1701 går det frem at han hadde en stesønn Ingebrigt Torbersen. I Dverberg kirkebok er innført at Jon Tønnesens kone Ingeborg Olsdtr ble begravd 28 okt 1723, 76 1/2 år gml.Ingebrigt Torbersen blir leilending på Gavlen og eldste kjente dtr heter Abelone.Ut fra dette har jeg antatt at Ingeborg Olsdtr var dtr av Ole Paulsen Medby og var gm den Torber Ingebrigtsen som nevnes på Medby 1680. Har imidlertid mottatt bind 1 av gårds og slektshistorie for Andøy og der antar en at både Jon Tønnesen og Ingeborg Olsdtr var innflyttere.Er det noen som har funnet ytterligere opplysninger om Torber Ingebrigtsen, som nevnes i 1680, eller har synspunkter på disse spekulasjonene?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jan Erling Haugland

Bjørn ! Jeg har noen spm til deg vedr Røros Kobberverk. Prøver å få kontakt via denne mail.Kan du sende meg en mail på:jeh-manor (at) bredband.net Mvh Jan Erling Haugland

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.