Gå til innhold
Arkivverket

[#17518] Vigde i S&Fj 1669-1922. Kommertar i feltet Merknad


Gjest Harald Heier
 Del

Recommended Posts

Gjest Harald Heier

Hei, Under 'Vigde i Sogn og Fjordane 1669 - 1922' finner jeg at post 35749 viser til giftermålet mellom Simen Monss. og Janniche Monsd. den 17.07.1783. I feltet Merknad står det 'Ved forl. er far til brura Tollach.' Hva menes egentlig med det ?På forhånd takk Harald Heier

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Aase R Sæther

Sannsynlegvis at der er to oppføringar, ei for truloving og ei for giftarmål,og at brura ved trulovinga er ført som Jannike Tollaksdtr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Aase  R Sæther

For å vite det, må du nesten finne henne i (minst) ei anna kjelde, t.d. folketellinga 1801. Eg ville tippe at Tallak er det rette, for det er ein ikkje uvanleg feil at presten skriv same farsnamn på brur og brudgom - når han var så godt i gang med Mons, liksom ;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Skiftet etter Janniche Tollachsdatter Kleppe er datert 23. mai 1796. Hun etterlot seg fire barn: Peder Lassesen, 5 år, Marthe Simonsdatter, 11 år, Selle Lassesdtr, 8 år, Dorthe Lassesdatter, 2 år. Som formynder for Peder og Marthe faren/stefaren Lasse Pedersen Kleppe. Som formynder for Selle Carsten Pedersen Fossedahl, som formynder for Dorthe Botulph Tollachsen Heggerness.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.