Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Bodil  Brøgger

[#17530] Pinsemenighet i Langesund i 1900

Recommended Posts

Guest Bodil  Brøgger

Var det noen pinsemenighet i Langesund i 1900? Hvordan kan man finne det i folketellingen? Jeg har søkt på 'pinse', både med børjar på og inneheld, men ikke fått noen som tilhørte den menigheten. Har også forsøkt å gå gjennom hushold for hushold, og funnet 7 forskjellige menigheter utenom s = Statskirken.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jan Oldervoll

Nett no set eg i Salt Lake City, mormonbyen. Det er vel rette staden å diskutera dissentarar. Grunnen til at du ikkje finn pinsemenighet meiner eg er at bevegelsen i 1900 ikkje var komen til Norge. Men det kan gjerne vera t ein av dei andre dissentarmenighetane i Langesund seinare vart pinsevener.Elles finst det ein lewttare måte å finna dei alle. Gå inn på Langesund og vel Trossamfunn som variabel; ikkje Fornavn eller kva du elles måtte velja. Vel så Alle og trykk Hald fram. Då får du lista alle trossamfunna folk i Langesund har gjeve opp.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Bodil  Brøgger

Det var en meget nyttig funksjon, nettopp det jeg forsøkte å finne. Trodde at hvis jeg satte alle, kom alle postene i den kommunen. Nå har jeg prøvd å sette Trossamfunn alle både i Langesund, Skien og Kristiania. Duverden så mange trossamfunn som dukket opp. Men de aller fleste er variasjoner av samme trossamfunn. Utrolig hvor mange måter mormonere, Frelsesarmen, katolikker, jøder/mosaiske osv er registrert på.Når det gjelder pinsebevegelsen fant jeg via Kvasir: 'Filadelfiamenigheten i Kristiansand er en del av pinsebevegelsen som skriver sin historie tilbake til årene 1907-1910. Da kom metodistpastor Thomas Ball Barrat tilbake fra et lengre opphold i USA. Der han hadde fått oppleve dåpen i Den Hellige Ånd med tunger som tegn. Dette vakte stor oppmerksomhet og nysgjerrighet Det første pinsemøtet på norsk jord ble holdt i Kristiania (Oslo)2.juledag . Og tilstrømmingen til møtene med nyåndsdøpt og tungetalende Barrat var meget stor.' Dette skulle jeg undersøkt tidligere.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.