Gå til innhold
Arkivverket

[#17541] Niels Hansen/Maren Andersdatter Alstadhaug?


Gjest Per M. Bernhardsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Per M. Bernhardsen

Er det noen som kjenner foreldrene til dette ekteparet? Niels Hansen er født ca. 1783 (død 1830, 47 år gl.) Maren Kirstine Andersdatter f. ca. 1795 (iflg. folketellinger)d. 1881. Begge er sannsynligvis født i Alstadhaug eller de omkringliggende prestegjeld...Niels Hansen fikk i 1812 en datter (Gunnel) med Doret Hansdatter i Hestdalen i Tjøtta (hennes 3., hans 1. leiermaal).I 1816 får han en datter (Ane Malene) med Maren Kirstine Andersdatter. Datteren er døpt i Alstadhaug kirke. I 1818 får han datteren Nelle med samme 'samboer', Nelle er født mens foreldrene har opphold på Husvær i Herøy. I 1820 får de sønnen Anders Mathias (07.10.1820), foreldrene oppholder seg nå på Furumo i Tjøtta. Senere samme år, søndagen mellom jul og nyttår blir Niels Hansen og Maren Kirstine Andersdatter gift i Tjøtta Kirke.Etter dette dukker de opp i Buksnes, Lofoten hvor de får sønnen Hans Olai i 1827.Deres historie i Lofoten har jeg bra oversikt over, men hvem var de?Per M.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Peter Wiborg

Hei, Alstadhaug har brakt mange 'forvirringer' opp gjennom årene... Er det Alstahaug ved Sandnessjøen, eller Alstadhaug i Skogn (Levanger)?Jan

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...
Gjest Per Magne Bernhardsen

Er det noen som har tilgang på militær-rullene for Helgeland og kan slå opp på Niels Hansen?I 1812 hadde han opphold i Hestdalen, Tjøtta - 1816: Alstahaug - 1818: Husvær, Herøy - 1820: Furumo, Tjøtta1827-1828-1829: Finstad, Hol - her er det bare anført at han kom fra Helgeland!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Trond Kristensen

Jeg har sett litt i Svein Edvardsens skiftesamling:Finner ingen potensielle kandidater i Alstahaug i perioden 1780-1845.I Tjøtta har vi en Maren Kierstina Andersdtr. som er 10 år i 1801 ved faren, Anders Olsen's skifte. De bodde på gården Woxhavn. Moren heter Malena Olsdtr. men finner ikke noe skifte etter henne (i samme tidsperiode som over) hverken i Tjøtta eller Alstahaug. Maren har en bror Sivert som var 20 år i 1801.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Gjest Per Magne Bernhardsen

Takk Trond! Det er ikke umulig at det kan være denne Maren som er nevnt i skiftet 1801. Blant Marens etterkommere finnes det både Anders og Sivert - det kan jo være tilfeldig, men det er jo en plass å starte...Er det noen med tilgang til militærrullene som kan se etter Niels Hansen?Per M

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.