Jump to content
Arkivverket

[#17549] Kristian, trolig fra Grepperud Høland, Vet vi noe om han. 1600 tallet.


Guest Trond Kaasin

Recommended Posts

Guest Trond Kaasin

I følge Fetboka kom en Arne Kristiansen som leilending til Skjatvedt i Fet ca 1680. Han vitnet i en sak om grenser i Høland i 1694 hvor han oppga sitt fødsted til Grepperud i Høland.Hans far skulle således være en Kristian fra Grepperud i Høland. Har vi noen informasjon om han. ??

Link to comment
Share on other sites

Guest Odd Ottesen

Far til Arne Kristensen på Skjatvet i Fet (f. ca. 1645) og Svend Kristensen på Titerud i Høland (f. ca. 1636) var Kristen Paulsen, omtalt som bruker på Nordre Grepperud (gnr. 61) i Høland fra 1645 til omkring 1660. Kristen kan igjen tenkes å være sønn av Paul, nevnt som bruker på nabogården Slorbak i Høland i tiden 1625-1644.Vennlig hilsen Odd.

Link to comment
Share on other sites

Guest Ketil Harbek

På IGI (FamilySearch) finnes noen upålitelige opplysninger (privat kilde) om ham: Født 'about 1645', gift 'about 1673' og død 'about 1708'. Ingen navn på foreldre eller ektefelle. Men han er knyttet til Grepperud.

Link to comment
Share on other sites

Guest Trond Kaasin

Tusen takk Odd for meget nyttige opplysninger. Har fulgt denne linjen videre via Skjatvedt til Arne`s barne barn Pål som var militær på Elverum og etterhvert endte opp i Våler i Solør med en stor etterslekt.vennlig hilsenTrond

Link to comment
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.