Gå til innhold
Arkivverket

[#17549] Kristian, trolig fra Grepperud Høland, Vet vi noe om han. 1600 tallet.


Gjest Trond Kaasin
 Del

Recommended Posts

Gjest Trond Kaasin

I følge Fetboka kom en Arne Kristiansen som leilending til Skjatvedt i Fet ca 1680. Han vitnet i en sak om grenser i Høland i 1694 hvor han oppga sitt fødsted til Grepperud i Høland.Hans far skulle således være en Kristian fra Grepperud i Høland. Har vi noen informasjon om han. ??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Odd Ottesen

Far til Arne Kristensen på Skjatvet i Fet (f. ca. 1645) og Svend Kristensen på Titerud i Høland (f. ca. 1636) var Kristen Paulsen, omtalt som bruker på Nordre Grepperud (gnr. 61) i Høland fra 1645 til omkring 1660. Kristen kan igjen tenkes å være sønn av Paul, nevnt som bruker på nabogården Slorbak i Høland i tiden 1625-1644.Vennlig hilsen Odd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ketil Harbek

På IGI (FamilySearch) finnes noen upålitelige opplysninger (privat kilde) om ham: Født 'about 1645', gift 'about 1673' og død 'about 1708'. Ingen navn på foreldre eller ektefelle. Men han er knyttet til Grepperud.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Trond Kaasin

Tusen takk Odd for meget nyttige opplysninger. Har fulgt denne linjen videre via Skjatvedt til Arne`s barne barn Pål som var militær på Elverum og etterhvert endte opp i Våler i Solør med en stor etterslekt.vennlig hilsenTrond

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.