Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Inger Eide

[#17591] Kieding i Bergen

Recommended Posts

Guest Inger Eide

Jeg prøver å komme til bunns i dette navnet. Jeg har gått gjennom navn på dem som har søkt borgerskap i Bergen - uten resultat. På Familysearch er det en del personer som har dette navnet, men de opptrer stort sett på 1800-tallet.Navnet finnes også i Danmark og andre steder. Kan man ved søk finne ut når dette navnet første gang opptrer i Bergen/Hordaland? Venlig hilsen IE

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Sollied har registrert navnet første gang på Vestlandet med regimentfeltskjær Poul Kieding i 2dre Søndre Bergenhusiske nasjonale infanteriregiment. Han skal være død 18. mai 1723.Skomakeren Tønnes Jørgensen Kieding (Kæding) giftet seg i Bergen (NK) 23. september 1731 med Maren Pauline Paulsdatter Berner. De hadde (bl.a.) en sønn Jørgen Tønnessen Kieding, døpt 9. januar 1733. Han tok borgerskap 8. juni 1762 som seglmaker. Han ble stadskaptein, og var gift med Sara Thomasdatter Hammond, og de hadde fem sønner og en datter. I 1792 giftet enkemannen seg med Sara Staman, og hun står i 1801-tellingen (Bergen 1-39) med tre barn.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Inger Eide

Ttusen takk for svar, Yngve. Jeg har visst at dette navnet skulle finnes i Bergen, men har vært ute av stand til å finne det så tidlig som du antyder. Jeg er svært glad for opplysningene. Jeg har tre spørsmål: Hvem er Sollied? Sier kildene noe om hvor Poul Kieding kommer fra? Jeg tipper Danmark pga Poul, men det kan også bare være en skrivemåte. Hvor langt frem i tid går oversikten over de som søkte borgerskap i Bergen? Har forstått det slik at det er både nordmenn og utlendinger som figurerer i disse listene. Som du skjønner, en dåre kan spørre mer enn ti vise kan svare. Vennlig hilsen IE

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

'Sollied' er overlege Sollied og hustru Thora's store samling av kartotekkort og kildeutskrifter for Bergen og vestlandet, med hovedvekt på embets- og borgerfamilier.Jeg gjetter på at regimentfeltskjæren må være danske, men tror Tønnes Jørgensen er stamfaren for den bergenske Kieding-slekten. Han står ikke i borgerboken, dessverre, for der hadde fødestedet stått.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Inger Eide

Hei Yngve. Takker så mye for dine dine svar. Jeg tror vi er mange, som setter stor pris på din hjelpsomhet og evne til å finne opplysninger i forskjellige arkiver.Flott gjort! Vennlig hilsen Inger Eide.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.