Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Inger Eide

[#17591] Kieding i Bergen

Recommended Posts

Gjest Inger Eide

Jeg prøver å komme til bunns i dette navnet. Jeg har gått gjennom navn på dem som har søkt borgerskap i Bergen - uten resultat. På Familysearch er det en del personer som har dette navnet, men de opptrer stort sett på 1800-tallet.Navnet finnes også i Danmark og andre steder. Kan man ved søk finne ut når dette navnet første gang opptrer i Bergen/Hordaland? Venlig hilsen IE

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Sollied har registrert navnet første gang på Vestlandet med regimentfeltskjær Poul Kieding i 2dre Søndre Bergenhusiske nasjonale infanteriregiment. Han skal være død 18. mai 1723.Skomakeren Tønnes Jørgensen Kieding (Kæding) giftet seg i Bergen (NK) 23. september 1731 med Maren Pauline Paulsdatter Berner. De hadde (bl.a.) en sønn Jørgen Tønnessen Kieding, døpt 9. januar 1733. Han tok borgerskap 8. juni 1762 som seglmaker. Han ble stadskaptein, og var gift med Sara Thomasdatter Hammond, og de hadde fem sønner og en datter. I 1792 giftet enkemannen seg med Sara Staman, og hun står i 1801-tellingen (Bergen 1-39) med tre barn.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Inger Eide

Ttusen takk for svar, Yngve. Jeg har visst at dette navnet skulle finnes i Bergen, men har vært ute av stand til å finne det så tidlig som du antyder. Jeg er svært glad for opplysningene. Jeg har tre spørsmål: Hvem er Sollied? Sier kildene noe om hvor Poul Kieding kommer fra? Jeg tipper Danmark pga Poul, men det kan også bare være en skrivemåte. Hvor langt frem i tid går oversikten over de som søkte borgerskap i Bergen? Har forstått det slik at det er både nordmenn og utlendinger som figurerer i disse listene. Som du skjønner, en dåre kan spørre mer enn ti vise kan svare. Vennlig hilsen IE

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

'Sollied' er overlege Sollied og hustru Thora's store samling av kartotekkort og kildeutskrifter for Bergen og vestlandet, med hovedvekt på embets- og borgerfamilier.Jeg gjetter på at regimentfeltskjæren må være danske, men tror Tønnes Jørgensen er stamfaren for den bergenske Kieding-slekten. Han står ikke i borgerboken, dessverre, for der hadde fødestedet stått.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Inger Eide

Hei Yngve. Takker så mye for dine dine svar. Jeg tror vi er mange, som setter stor pris på din hjelpsomhet og evne til å finne opplysninger i forskjellige arkiver.Flott gjort! Vennlig hilsen Inger Eide.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.