Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Gaute Losnegård

[#17649] Tingbok for Hardanger

Recommended Posts

Gjest Gaute Losnegård

Underteikna driv for tida på med allmennsoge for Jondal kommune, og skal skrive eit kapittel om tidleg nytid i løpet av vinteren. Hadde tenkt å bruke tingbokmaterialet, men eg har ikkje kapasitet til å studere primærkjelda inngåande. Lurer på om det kan finnast avskrift etter O. Olafsen på UBB eller hjå museet på Utne etter Olav Kolltveit. Er det nokon som kjenner til dette, eller evt. andre avskrifter?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Det er laget avskrifter av noen av de eldste (1660-tallet) tingbøkene fra arkivet til Hardanger og Voss sorenskriverembete (som omfatter Rosendal, Halsnøy, Lysekloster i tillegg til Hardanger og Voss). Det er laget mange avskrifter fra Voss-rekken, men ikke fra Hardanger-rekken, som trolig har mest interesse for bygdebok for Jondal.Materialet er mikrofilmet.Vi kjenner ikke til Olafsens avskrifter.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.