Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Torbjørn Igelkjøn

[#17686] Emigrantar frå Bergen 1874-1930

Recommended Posts

Gjest Torbjørn Igelkjøn

Er desse listene komplette?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ketil Firing Hanssen

Dokumentasjonen nevner ingen mangler, men:Databasen kalles Emigrantar frå Bergen 1874-1930, mens det i dokumentasjonen står 1874-1924. Det første er åpenbart rett.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Vi har funnet mange emigranter som mangler i materialet fra Bergen. Det kan ha flere grunner. Forutsetningen for å komme med var at man skulle møte på politikammeret. Dersom man hadde reisedokumenter annetsteds fra, ville det være unødvendig.Jeg kan gi eksempler: vi kjenner til at flere utlendinger ankom Ellis Island fra Bergen uten at de står i våre protokoller. En norsk-amerikaner var tilbake i Norge og giftet seg, men verken han eller hans kone er med i protokollen. Han var amerikansk borger da han var tilbake. Sjøfolk er noen ganger kommet med, andre ganger ikke.Dersom spørsmålet går på om det mangler deler av protokoller, så er svaret at det er vi ikke kjent med. Protokollene har nummer innen hvert år, og det er derfor lett nok å holde orden på tallene, selv om tallrekken i protokollen en del ganger blir ugrei.Min konklusjon er at det var en god del mennesker som utvandret over Bergen 1874-1930 som IKKE er med i protokollene, og da heller ikke i våre databaser.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.