Gå til innhold
Arkivverket

[#17686] Emigrantar frå Bergen 1874-1930


Gjest Torbjørn Igelkjøn
 Del

Recommended Posts

Gjest Ketil Firing Hanssen

Dokumentasjonen nevner ingen mangler, men:Databasen kalles Emigrantar frå Bergen 1874-1930, mens det i dokumentasjonen står 1874-1924. Det første er åpenbart rett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Vi har funnet mange emigranter som mangler i materialet fra Bergen. Det kan ha flere grunner. Forutsetningen for å komme med var at man skulle møte på politikammeret. Dersom man hadde reisedokumenter annetsteds fra, ville det være unødvendig.Jeg kan gi eksempler: vi kjenner til at flere utlendinger ankom Ellis Island fra Bergen uten at de står i våre protokoller. En norsk-amerikaner var tilbake i Norge og giftet seg, men verken han eller hans kone er med i protokollen. Han var amerikansk borger da han var tilbake. Sjøfolk er noen ganger kommet med, andre ganger ikke.Dersom spørsmålet går på om det mangler deler av protokoller, så er svaret at det er vi ikke kjent med. Protokollene har nummer innen hvert år, og det er derfor lett nok å holde orden på tallene, selv om tallrekken i protokollen en del ganger blir ugrei.Min konklusjon er at det var en god del mennesker som utvandret over Bergen 1874-1930 som IKKE er med i protokollene, og da heller ikke i våre databaser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.