Gå til innhold
Arkivverket

[#17718] Erik Krogsgård, lensmann i Tynset fra midten av 1700-tallet


Gjest Bengt E. Vesthagen
 Del

Recommended Posts

Gjest Bengt E. Vesthagen

Det fortelles i Stange bygdebok om en Erik Krogsgård som var lensmann i Tynset. Han hadde to døtre som giftet seg med to brødre på gården Lalum nordre i Stange.Elen Kristine Eriksdatter ble gift 23.10. 1802 med Ole Andersen, f. 1767 og Johanne Marie Eriksdatter, 1767-1822 ble gift 12.1. 1796 med Even Andersen, f. 1764. (Johanne ble gift på nytt i 1802 med korporal Hans Halvorsen Kluke fra Vang)Hvor kommer lensmannen og hans døtre opprinnelig ifra? Jeg har sett etter i kirkebok både for Stange og Tynset, men finner ingen opplysninger. Håper derfor at det er noen som har kjennskap til denne familien.Mvh Bengt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Nonen tips: Det finnes i 1785 skifte etter Erik Krogsgård, som døde på Tynset i 1784, protokoll Solør og Østerdalen. Se etter slektsopplysninger der. Videre er Krogsgård en gård i Ringsaker. Muligens kom han derfra. Kona kalles Arneseter, men noen gård med dette navnet finnes ikke, men Arntseter i Leksvik finnes. Hun kunne komme derfra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.