Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Bengt E. Vesthagen

[#17718] Erik Krogsgård, lensmann i Tynset fra midten av 1700-tallet

Recommended Posts

Gjest Bengt E. Vesthagen

Det fortelles i Stange bygdebok om en Erik Krogsgård som var lensmann i Tynset. Han hadde to døtre som giftet seg med to brødre på gården Lalum nordre i Stange.Elen Kristine Eriksdatter ble gift 23.10. 1802 med Ole Andersen, f. 1767 og Johanne Marie Eriksdatter, 1767-1822 ble gift 12.1. 1796 med Even Andersen, f. 1764. (Johanne ble gift på nytt i 1802 med korporal Hans Halvorsen Kluke fra Vang)Hvor kommer lensmannen og hans døtre opprinnelig ifra? Jeg har sett etter i kirkebok både for Stange og Tynset, men finner ingen opplysninger. Håper derfor at det er noen som har kjennskap til denne familien.Mvh Bengt

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Odd Tjade

Nonen tips: Det finnes i 1785 skifte etter Erik Krogsgård, som døde på Tynset i 1784, protokoll Solør og Østerdalen. Se etter slektsopplysninger der. Videre er Krogsgård en gård i Ringsaker. Muligens kom han derfra. Kona kalles Arneseter, men noen gård med dette navnet finnes ikke, men Arntseter i Leksvik finnes. Hun kunne komme derfra.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.