Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Berit Knudsen

[#17724] Bygdebok Hemnes Høland, Yddersbond gård.

Recommended Posts

Guest Berit Knudsen

Jeg er veldig interessert i om opplysningen om Ole Larsen Yddersbonds sønn, Ole Olsen(Aamodt) dpt. 11/3 1777 Hemnes, og hans etterkommere er tatt med i gårdshistorien til Yddersbond. Så langt jeg har kunnet finne ut må denne Ole Olsen ha vært litt av en mann. Han kom langt selv om han var født utenom ekteskap.Jeg vet Ole Olsen flyttet til Rud i Aurskog etter 1813. I Aurskog Blaker bøkene står 10 barn, hvorav 1 uten navn. Men Ole og Anne fikk 11 barn, deres første barn, 'min mann', f. 1803 mangler i boka.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jon Anjer

Hittil er det kommet 3 bind av bygdebøkene for Høland. Den tredje utkom denne måneden.Ingen av bindene dekker gårder i Hemnes sogn.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Berit Knudsen

Takk for opplysningen. Da får jeg vel smøre meg med tålmodighet en stund til da. Noen som vet når 4 bind kommer?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Odd Ottesen

Mens du venter på bind 4 av 'Gårds- og slektshistorie for Høland og Setskog' (som jeg ikke vet når kan komme), kan jeg komme med noen tilleggsopplysninger.Ole Olsen Aamodt, født 1777, gikk ut fra underoffisersskole da han var 16 1/2 år gammel, var siden en tid på et sorenskriverkontor, og var i 1801 'skriverkarl' hos Heyerdahl på Nordre Eid i Høland. Deretter skal han ha vært en tid på Berby i Idd. Han kjøpte en av Vennemo-gårdene i Høland, og her bodde han og kona i 1807 og ennå 1815. I 1813 kjøpte han Rud i Aurskog og flyttet dit.Gift i Høland 4. juni 1802 med ANNE MARIE SVENDSDATTER SKREPSTAD N, født 1782. Paret har trolig virkelig bodd utenbygds en periode, for først i sent i desember 1807 døpes første barn jeg kjenner, i Høland. Jeg kjenner forøvrig ikke til flere enn de ni barna som omtales i 'Aurskog og Blaker' (b. 1, s. 606); her er nemlig tallet 7 utelatt i tallrekken for barna!Ole Olsen Aamodts tilknytning til Høland i voksen alder, var som bosatt på Vennemo, en av gårdene i Vålekrokfjerdingen, som altså er planlagt å komme med i bind 4. Her vil da formodentlig også Ole omtales, og ettersom du åpenbart har mer å bidra med (blant annet barn født før 1807), mottas dette med takk.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.