Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Tone Moseid

[#17748] Ole Olsen Saltvedt, Enebakk, f ca 1660 - hvor kom han fra?

Recommended Posts

Gjest Tone Moseid

Nils Sikkerbøl er på jakt etter hvor denne Ole Olsen komer fra - er det noen som kan hjelpe ham? Dette vet han om Ole Olsen:Han bygslet gården Saltvedt i Enebakk, fikk bygselseddel i 1696 på 20 Lisp. av krigsbokholder Johan Neve. Han bygslet for bare 5 daler fordi han hadde tjent som dragon i 5 år. Ole ble senere korporal. Ole er ført opp i manntallet for 1701 som gift. Han var forøvrig stamfar til Ragnhild Jølsen. Ole ble meldt død 13. april 1721 og skulle være 61 år, og antagelig født 1660. Han ble gift va 1690 med datteren på en storgård i Enebakk, Krogsbøl - nemlig Gyro Olsdatter. Etter den tids klasseskille må Ole ha kommet fra en gård elelr lignenede. Oles datter Mari ble 1718 gift med sersjant Berthil Hansen. Han ble senere kvartmester. Hvor Berthel Hansen kom fra er ikke mulig å finne ut. Berthel døde i 1758.Hvis noen har noen tips eller gode råd til Nils Sikkerbøl, kan jeg formidle det videre til ham.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Torgeir Kvalvaag

Hadde denne Ole Olsen en sønn som het Ola/Ole Olsen Saltvet, født 1703, gift med Margrete Holmsd.Vik og bosatt på Tukkebøl?Det er i så fall den forbindelsen jeg kan se mellom 'din' Ole Olsen og Ragnhild Jølsen.Men for all del, det er sikkert andre også.Hilsen Torgeir Kvalvaag

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.