Gå til innhold
Arkivverket

[#17872] Werner Svendsen Kirkeide, Nordfjord 1701


Gjest Barbara Lose
 Del

Recommended Posts

Gjest Barbara Lose

Agnete Vernersdtr, død 1715 på Ytre Eide, er min 8x tipp-oldemor. Trolig var hun datter av Werner Svendsen, 58 år gammel opsidder på 'Kircheid' i 1701. Jeg finner ingen W(V)erner(sen) i 1666-Manntallet for Nordfjord.Navnet er svært sjelden og påfallende i dette området (1701: Bare to treff for Nordre Bergenhus, ingen tilslag for Søndre Bergenhus).Er det noen som kjenner opphavet til navnet W(V)erner eller som vet hvor Werner Svendsen kom fra? Var han etterkommer av en innvandrer fra Tyskland?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tor Kvien

Denne Verner giftet seg med Alet Olsdtr., enken etter Mattis Pedersen Kirkeide, på bruk nr. 9, Fredriksbruk, og ble bruker omkring 1680.Bygdeboka sier ingen ting om hvor han kom fra, men kalles Verner Sveinson 'snidker'. Han var altså snekker, og slike reiste gjerne omkring. Kanskje han er registrert i Bergen?'Frå dette namnet har Verner-namnet i Indre Nordfjord opphavet sitt.' (J. Aaland).Han kan selvfølgelig også være ekte innfødt, sønn til en Sven(d) gift med en Wernersdatter, og Sven er ikke uvanlig på den tiden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Barbara Lose

Hei Tor, hjertelig takk for informasjonene fra bygdeboken. Sannsynligvis reiste denne snekker omkring og kom til Nordfjord etter 1666, slik at han var ikke med i manntallet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.