Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Ottar Ryen

[#17909] Innflytting Nordland 1883 Arnt Eriksen Grendal

Recommended Posts

Gjest Ottar Ryen

Arnt Eriksen Grendal f. 30.05.1864 står innført 07.08.1884 i KB Rennebu som utflyttet 1883 til Nordland. Kan noen tipse om hvor han dro? Han reiste senere til Amerika, men vi vet ikke når han dro første gang. Vi har utreiser i 1898 og 1903 som Andrew (Arnt) Erickson, men han har bopel America også i 1898. Det fortelles også at han var der før. Finnes det innflytting ett sted i Nordland, kan det være mulig å finne fraflytting også, og hvor? En (evt. mellom-)periode var han gift i Rennebu 1893, men kona døde 1895.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Roald Lind Hanssen

Daniel Grendal i Gildeskål - skifte 1885. Kårmann- ingen arvinger nevnt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ottar Ryen

Er det noen flere opplysninger om ham? Alle Daniel jeg finner i Gildeskaal i FT 1865 er oppgitt født der. Grendal/Grindal er ellers ikke så vanlig utenom denne grenda her i Rennebu. Kanskje er det en slektning han reiser for å besøke, 19 år gammel. Tusen takk for svar i alle fall.Hilsen Ottar

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ottar Ryen

Arnt har dukket opp i emigrantlistene i Trondheim under navnet Arnt E. Aune, bosted Hadsel. Det er 17. apr. 1889 han reiser til Eau Claire. Han reiser sammen med en tidligere nabo fra Rennebu så det er nok han. Kan noen finne opplysninger om ham i Hadsel? Det er i tilknytning til Arnt spesielt interessant å finne ut hvor Sofie Eriksd. kommer fra. Han reiser sammen med henne til Amerika i 1898. Hun har to barn Anna og Oline Johnsd. f 1894 og 96/97. Hun oppgir på Ellis Island at hun skal til mannen John Olsen i West Superior WIS.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.