Gå til innhold
Arkivverket

[#17961] Johannes Olsen Due Tyskland-Bergen-Sunnmøre


Gjest Renathe-Johanne Wågenes
 Del

Recommended Posts

Gjest Renathe-Johanne Wågenes

Skal være født i Holstein, Tyskland og var commandørsersjant på Sunnmøre. Faren Ole Due dør i Bergen 1750. Han har 2 brødre som dør i 1763. Jeg har ingen alder på disse guttene. Noen som kjenner til Johannes på Sunnmøre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 år senere...
Gjest Arnfinn Kjelland

Hei Renate,Fann tilfeldigvis denne i samband med spørsmål om ein person med tilsvarande namn i Volda: Johannes Due, lensmann i Volda frå før 1768 til han gjekk av i 1798. Han er jordfesta i Volda 31.7.1799, 78 år gamal.Av andre hendingar i kjeldematerialet for Busetnadssoga for Volda knytt til Due-namnet har vi at Johannes var verge ved skifte i 1768, at ei Elsebe Canutte Due gifta seg i 1782 (på 'Hammer' i Ørsta sokn 1801, g. 2. g.), at ein Johan Due (den same, stilling lensmann?) gifta seg i 1785 og at ei Anne Johansdtr. Due gifta seg i 1786.Eg har ikkje gått systematisk igjennom den gamle Voldasoge-bøkene for å sjekke om han er nemnt der.Har du meir informasjon om han, er vi takksame for det til Busetnadssogeprosjektet: Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnstein Slinning

Hei.I Voldaboka, bind nr. 1, side 153, er det ei Anne Johannesdtr. Due som gifter seg i 1794. Det er den eneste Due jeg kan finne i de gamle Voldabøkene så langt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnfinn Kjelland

Flott at du sjekkar dei gamle Voldasogebøkene! Men når det gjeld akkurat den familien du refererer til i bd. 1 s. 153, ser det ut til at Per Aarviknes har gjort nokre feilkoplingar (band 5 av Busetnadssoga kjem ut i år med resultatet av den nye behandlinga av dette området).Iflg. våre kyrkjebokregistreringar vart Anne Johansdtr. Due g.m. ein Peder Mork i 1786, ikkje 1794 som Aarviknes skriv. Men den 'Peder Mork' som ho vart gift med er førebels ikkje identifisert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 10 måneder senere...
 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.