Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Arne Olav Egner

[#17993] Forslekt til Ellen Christoffersdatter Lossius?

Recommended Posts

Gjest Arne Olav Egner

På side 284 i Bygdebok for Aurskog og Blaker b I angir forfatteren E. Lillevold at Ellen E. L. kan være en sønnedatter til Lorentz Lossius. (L. L. var den første 'direktøren' for Røros Kopperverk). Finnes det dokumentasjon på at Ellen eventuelt er datter av Christoffer L. Lossius (1640 - 1683) og Mette Jacobsd. Brun (1635 - ??)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Petter F. Vennemoe

Hei, har notert 2 sekundærkilder som omtaler sognepresten på Kvikne Christopher Lorentsen Lossius ug Mette Jacobsdatter Brun, nemlig en håndskrevet tavle av Wilhelmine Brandt 'Familiene Lossius og Brandt' fra 1898 som ligger på UB, samt Bjarne Borchgrevink: 'Slægten Lossius' 1948, side 15. Mener at en av disse nevner nevner Ellen Christophersdatter Lossius.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Berit Knudsen

Sjekket Fam.search og fant Ellen Christophersdt. Lossius fca. 1685 Kvikne - ca. 1717 i Våler N.Romerike. Gift med Ole Simonsen Waahler og fikk 7 barn. De andre søsknene sto også. Dette var lagt inn av Per Nermo.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.