Gå til innhold
Arkivverket

[#17995] Ole Torgersen,skomaker, f.1816 Ullensaker


Gjest Albert Flisnes
 Del

Recommended Posts

Gjest Albert Flisnes

Ole Torgersen ble født 1816 i Ullensaker og ble gift med Maren Christiansdatter f.1823 i Grue.Ole arbeidet som skomaker. Ole og Maren bor i 1865 på et sted kallt Smelap, og i 1875 på et sted som het Ulleren, begge steder i Ullensaker. Er det noen 'der ute' som kan finne noe om dem,når gift og eventuelle barn, i f.eks bygdebøker o.l. Er takknemlig for alle opplysninger! Hilsen Albert

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! Ole og Maren giftet seg så seint som i 1860, det vil si, 2. desember 1860. Dette er fra Familysearch, uttrekk av kirkebøkene, men bør verifiseres.Ellers er det dessverre å melde at forfatterne for Ullensaker Bygdebøker totalt har oversett at det var noe som het husmann-stand i bygda, omtrent ingen er så mye som nevnt.Familysearch nevner ingen barn av Ole og Maren. Laila

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geir Kamsvaag Berntsen

Vielsen er riktig; 02.12.1860 i Ullensager kirke, 'Enkemand og huusmand Ole Torgersen Ullereneie og Pigen Maren Christiansdatter Dragvold' Han 'föd paa Trogstad eie Ophold Ulleren eie' hun 'föd paa Gjedkjærnet i Grue', oppgitte aldre er han 44, hun 37.Hans far 'huusm: Torger Ols: Trogstadeie', hennes 'huusm: Christian f. Gjedkjærnet i Grue', forlovere var skolelærer Lars Jacobsen og gårdmann Niels Ihle på Trögstad. (Det skal selvsagt være Trögstad også under brudgommens fødested og hans far, men det står ikke ö). (Ullensaker Mini I 15A 1851-1862 10/11 f.281 no.39)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geir Kamsvaag Berntsen

Fant ingen barn, hverken levende-fødte eller dødfødte før 01.01.1866 - forbehold må tas da det er fort gjort å overse noen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.