Gå til innhold
Arkivverket

[#18036] Tord Tordgunnsson Smør & Birgitte Kjeldsdtr Tjerne


Gjest Rune Fergestad
 Del

Recommended Posts

Gjest Rune Fergestad

I følge N. Stene i sin artikkel ''Kruckow'erne i Norge'' i NST III, s. 154 er:''Hans (Johan Kruckow) formentlige 2den hustru Gudrun Tordsdatters slegt skal jeg ikke gaa nærmere ind paa, da kilderne er magre og usikre. Hun skal som bekjendt ha været datter av en Tord Todgunsson (Smør) og Birgitte Kjeldsdatter til Tjerne og foruten broren Kjeld hat søsteren Tore Tordsdatter, gift med Øistein Guttormsen Bratt paa Bjølstad.''Er det noe nytt avdekket om denne slekten på Hedmarken siden denne artikkelen, slik at kildene ikke er så magre lenger?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 år senere...
Gjest Knut Handeland

Jeg skal ikke ta stilling til om Tord Torgunnsson (Smør) har levd eller ikke.Har bare ett fattigslig hint om hvem Torgunn kunne ha vært.På Gjerde i Voss levde det en Torgunn Eilifsdatter som har Jon Smør tilstede som vitne. Torgunn var gift med Arnfinn Isakson i Gjerde.Torgunn var datter av Eilif Arnvidsson og Ingrid Gudmundsdatter Sausjord på Voss.Ingrid var også gift med Askild Torsteinsson på Voss. (Ingrid eller Askild var Kruckow ættling.) b.II s.647 Sammendrag: Jon Smör Ridder vidner, at han var tilstede i Febr. 1463, da Eindrid Sigurdssön afstod en Del af Gaarden Gerde paa Voss til Anfinn Isakssöns Hustru Thorgun Eilifsdatter. Kilde: Efter Orig. p. Perg. i norske Rigsarkiv. Seglet vedhænger. Nummer: 866. Dato: 22 Juni 1467. Sted: Bergen.Let også under Høge (Høyum) så finner du mer.Mvh Knut

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 måneder senere...
  • 3 år senere...
 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.