Gå til innhold
Arkivverket

[#18369] Markus Gulliksen Rud i Nes på Romerike - fra Ullensaker?


Gjest Rune Hårstadsveen
 Del

Recommended Posts

Gjest Rune Hårstadsveen

Markus Gulliksen (ca. 1661-1734) ble gift 1. gang med Kjersti Pålsdatter på Rud i Nes på Romerike. Ekteskapet var barnløst. Han ble så 2. gang gift med Ingeborg Gundersdatter Huser.Iflg. 'Nes på Romerike' bd. II (Thor Hexeberg, 1961) var Markus fra Ullensaker, men hvilken gard? Hvem var hans foreldre?Det burde være mulig å finne ham i manntallet fra 1664/1666, men kan ikke se at dette ligger på DA.Takk for all hjelp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Mona Årnes

Hei Rune. Du finner han på Familysearch født 19 juli 1661 Ullensaker. Men det har du vel sett? Jeg skal se gjennom Ullensaker bygdebok for deg. Hilsen MONA

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Mona Årnes

Hei Rune. Jeg fant han under Vestengen i Ullensaker. Far Gullik f ca 1612 er gårdens bruker omkring 1660. Han var visst gift med Markus Vestengens datter som het enten Anne eller Marte. (Anne syntes å være mest riktig). Gullik hadde 4 barn men det omtales bare 3 Markus som i 1698 flyttet til Nes, Hans som ble bruker her, og Gjertrud som kom til Bratvald. Gullik døde såvidt sees i slutten av 1670- årene. Enken ektet deretter Oluf (Ole) Paulsen Grøndalen, det kjennes her 3 barn Gullik til Nannestad Lars til Flatby og Tord. Det er enkelte ting som tyder på at eldste sønnen Markus brukte gården en tid, siden han har stått som gårdens bruker en del år. Enten av halve eller hele gården. Enken Anne (Marte) ser ut til å dø i 1696. Broren Hans Gulliksen tok over gården i 1698. Ullensaker Bygdebok Bind lll side 144 Håper dette kan hjelpe deg videre. Hilsen MONA

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Rune Hårstadsveen

Dette var så absolutt til hjelp - hjertelig takk Mona! Da er han i hvert fall lokalisert i Ullensaker. Skulle imidlertid noen ha flere opplysninger videre fra bygdeboka, er det sjølsagt bare å hive seg på... :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.