Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Ingunn Dahl

[#18373] Eli Knutsdatter Bjørheim

Recommended Posts

Guest Ingunn Dahl

Jeg bare lurer på noe.... Dette gjelder noe jeg har funnet inne på Dis-treff. Ang.Eli Knutsdatter Bjørheim født i Strand, Rogaland. Noen slektsforskere (+FS)har henne født ca.1590, hennes andre mann er født 1630 (40 år senere)og ett av barna er født 1684. Altså når Eli er 94 år ! Noe må jo være feil. Forsøkt å sende en mail til en av dem det gjaldt, 0 respons. For å svare på mitt eget spørsmål bør det vel kanskje finnes enda en Eli Knutsdatter.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Håvard Hjorteland

Hei, Du er ikke den eneste som har spekulert på dette. Jeg hvet ikke helt hvilke kilder Hjelmeland Bygdebok bruker, men jeg har en mistanke om at det rett og slett er Erfjord Bygdebok (Magnus Våge 1959) Slik en kan tolke begge bøkene er jo Eli gift med Ola Osmundsen Åsland på Hjelmeland (fra 1703 på Kilane i Erfjord, nabogard) Dette giftermålet kan nok godt være mulig, selv om Ola er 35-40 år yngre. Men Eli kan jo selfølgelig ikke være mor til Olas barn født i 1680-årene, hun er jo f. ca. 1590. Elis første mann , Osmund Eriksson Øye dør ca. 1670. At en rik enke i 70-åra gifter seg med en ung mann på 35 er så sin sak, men at hun så venter i 15 år før hun får barn med ham blir for drøyt.... Enten kan det kansje som du sier eksistere en ukjent Eli Knutsdatter. Eller så har Eli dødd ca. 1680 og Ola giftet seg med en ukjent kvinne i mer 'passende alder', hvilket jeg tror er tilfelle uten at jeg har belegg for det.mvh, Håvard

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.