Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Sigmund Holt

[#18405] Julian Christensen Thoreby, som var i Canada i 7 år

Recommended Posts

Guest Sigmund Holt

Bestefar, Julian Christensen f. 25. des. 1863 i Bunesholtet, men flyttet til Nordre Thoreby i Torpedalen ved Halden, som spebarn. Han foreldre var skoleholder/gårdbr. Christen Olsen og Malene Olsdatter og i forskjellige dokumenter ser man at bestefar bruker både etternavnet Olsen, Christensen og da han giftet seg i 1915, benytter han Thoreby og det navnet ble benyttet av hans barn. Vi vet han var i Canada i 7 år som ungkar, men kan ikke tidfeste denne perioden nøyaktig, men det ble sagt han han kom hjem for å ta endelig farvel, så måtte han ta over gården p.g.a. hans far og eldre bror døde. 'Han hadde sett Stillehavet'...skriver Ivar Sætrang i sin bok i 1915. Har søkt i Kirkebøker for Asak over utvandrede/utflyttede, emigrasjonsprotokoller/ kjente havner og Ellis Island, men finner han ikke. Om han dro ut som sjømann og 'jobbet seg over' vites ikke. Kan noen hjelpe?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Sigmund Holt

Han hadde også et mellomnavn...Theodor

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Hans Myhre

Julian Kristensen er hjemme på garden i 1900, mora er enke. Enten har han reist og kommet hjem før 1900 eller etter 1900. Det er ikke mulig å finne noe siden det ikke er noen folketelling en kan bruke. Hvor han gikk i land kan finnes men ikke på nettet.Dette er den berømte nåla i høystakken som du ikke kommer til å stikke deg på.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest sigmund holt

Jeg forsøker igjen etter 5 år uten å ha funnet ut av dette. Kildetilgangen har blitt bedre, så finnes han på noen Folketelling i Canada....tror ikke han var i USASigmund Holt

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.