Gå til innhold
Arkivverket

[#18405] Julian Christensen Thoreby, som var i Canada i 7 år


Gjest Sigmund Holt
 Del

Recommended Posts

Gjest Sigmund Holt

Bestefar, Julian Christensen f. 25. des. 1863 i Bunesholtet, men flyttet til Nordre Thoreby i Torpedalen ved Halden, som spebarn. Han foreldre var skoleholder/gårdbr. Christen Olsen og Malene Olsdatter og i forskjellige dokumenter ser man at bestefar bruker både etternavnet Olsen, Christensen og da han giftet seg i 1915, benytter han Thoreby og det navnet ble benyttet av hans barn. Vi vet han var i Canada i 7 år som ungkar, men kan ikke tidfeste denne perioden nøyaktig, men det ble sagt han han kom hjem for å ta endelig farvel, så måtte han ta over gården p.g.a. hans far og eldre bror døde. 'Han hadde sett Stillehavet'...skriver Ivar Sætrang i sin bok i 1915. Har søkt i Kirkebøker for Asak over utvandrede/utflyttede, emigrasjonsprotokoller/ kjente havner og Ellis Island, men finner han ikke. Om han dro ut som sjømann og 'jobbet seg over' vites ikke. Kan noen hjelpe?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hans Myhre

Julian Kristensen er hjemme på garden i 1900, mora er enke. Enten har han reist og kommet hjem før 1900 eller etter 1900. Det er ikke mulig å finne noe siden det ikke er noen folketelling en kan bruke. Hvor han gikk i land kan finnes men ikke på nettet.Dette er den berømte nåla i høystakken som du ikke kommer til å stikke deg på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 år senere...
Gjest sigmund holt

Jeg forsøker igjen etter 5 år uten å ha funnet ut av dette. Kildetilgangen har blitt bedre, så finnes han på noen Folketelling i Canada....tror ikke han var i USASigmund Holt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.