Gå til innhold
Arkivverket

[#18671] Julekalender


Gjest Geir Thorud
 Del

Recommended Posts

Gjest Geir Thorud

I dokumentasjonen for 'Geistlig skifteprotokoll for Hedmark og Østerdalen' nevnes en 'database' og det finnes en lenke til en 'tabell'. Er database og tabell samme sak?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

I dette tilfellet er innholdet det samme. Det er i utgangspunktet en Accessdatabase, og meningen var å legge den ut, men en del omstendigheter førte til at den i første omgang dukker opp som en tabell.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bente Aaris

Tusen takk for Julekalender spes. luke 21 Prisonfanger 1807-1814, hvor jeg fandt Jurgen Jurgensen Kaptein på Adml Juel/Juell og hans norske mannskap taget 02.03.1808 ved Flamboro Head. (Urmagersønnen fra København, der selvutnevner sig som konge på Island 1809 og ender sine dager på Tasmanien, hvortil han ble deportert).Vdr. Kaperskipet Admiral Juel:Juel var tidligere et norsk fragtskib kaldet Christine Henriette en brig på 170 tons som blev ombygget med 28 kanoner og gjort klar til kaperskib og sejlede ud fra KBH i december 1807 og den tog ni prizer i alt inden det blev taget i England --skibet blev købt i Norge (bl.a. av JJ's far Jürgen Jürgensen) --og blev udstyret med to sæt papirer et under det gamle norske navn og et sæt kaperpapirer med navnet Admiral Juel --?Da det står i databasen: Heimstad = Bergenlurer jeg nu på om det finnes på Statsarkivet et skipsregister ca.1807, og i så fall om skipet Christine Henriette/Admiral Juel kan være reg. der og evt. hva der står.På forhånd mange takk.GOD JUL og alt godt i det nye år ønskes dere, samt takk for al hjelp i det snart forgangne.Vennlig hilsen Bente Aaris

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Oldervoll

Etter nokre dagar borte frå alle datamaskiner er eg komen heim att og har retta bokstavfeilen i lenka til reklameplakatane til Vesterålske. For ein som er meir interessert i transport enn det mest var dette storarta stoff!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.