Gå til innhold
Arkivverket

[#18748] Skifte i Bergen - event. i Varaldsøy, Hardanger


Gjest Ole Rabben
 Del

Recommended Posts

Gjest Ole Rabben

Finnes det skifte etter Andersen Brynjulfsen event. etternavnet Haukenæs. F.13.02.1846 på Haukenæs, Varaldsøy, Hardanger.Flyttet til Bergen ca 1883.Omkom i en storm på tur fra Osterøy til Bergen i tidsrommet 1892-1900

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Det er ikke referanse til navnet Anders Brynjulfsen/Haukenæs i skifteregisteret for Bergen. Heller ikke i sjømannsrullen finner vi navnet hans. Giftet enken seg opp igjen? I så fall måtte hun skaffe attest fra skifteretten, og der vil det trolig være henvisning til omstendighetene rundt dødsfallet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Da enken døde i 1931 står det ikke noe om når ektemannen var død.Vi finner Anders Haukenæs i Ravnekroken 8 i adresseboken for 1891, og i 1895-utgaven står på samme adresse Anders Haukenæs, matros S/S Fram.Anders B. Houkenæs kjøpte Nagelgaten 16 (1. rode nr. 114) for kr. 11.000 ved skjøte tinglyst 11. desember 1894. Det står dessverre ikke noe i panteregisteret om at enken satt i uskiftet bo eller liknenede, men det er tydelig at finansene var anstrengte i 1900/1901, og huset gikk til sist på auksjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ole Rabben

Hei Yngve Nedrebø ! Hjertelig takk for hjelpen. Dette er interessante og nyttige opplysninger for meg. Jeg ønsker dere en riktig god jul og et godt nytt år ! Beste hilsen Ole Rabben

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.