Jump to content
Arkivverket

[#18805] HVA SKJER MED GRAVSTEINER ETTER AT DE BLIR TATT AV GRAVEN ETTER 25 ÅR ?


Guest Jan Frode Johansen

Recommended Posts

Guest Andreas Snildal

Det er ikke nødvendig å bruke store bokstaver i tittelen. På internett blir dette ofte oppfattet som roping. Tenk hvordan det ville blitt om alle hadde skrevet titler med store bokstaver.Mvh. Andreas Snildal

Link to post
Share on other sites
Guest Svein Arnolf Bjørndal

På en kirkegård i Oslo vet jeg at de satte steinene i et hjørne av kirkegården en periode, kanskje et år eller så, i tilfelle noen ønsket å hente steinen. Deretter ble de gjenværende evt. knust og brukt til diverse formål, tror jeg.

Link to post
Share on other sites
Guest Guri Vallevik Håbjørg

Alle gravstener er festers eie. Når festetiden utløper varsles gravfester dersom det er mulig enten ved brev eller ved å sette en beskjed på selve graven. På de fleste kirkegårder er det mulig å forlenge festet med en (endog to) ny festeperiode f.eks. 20 år. Hvis festet ikke forlenges, blir graven slettet for å gå tilbake og kunne brukes på nytt. Gravfester har full anledning til å hente stenen når graven slettes. Mange gravstener burde kunne brukes på nytt, men dette er nok ikke så vanlig. Kirkegårdskontoret oppbevarer som regel gravstener en tid før de blir knust eller graves ned.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.