Gå til innhold
Arkivverket

[#18805] HVA SKJER MED GRAVSTEINER ETTER AT DE BLIR TATT AV GRAVEN ETTER 25 ÅR ?


Gjest Jan Frode Johansen
 Del

Recommended Posts

Gjest Andreas Snildal

Det er ikke nødvendig å bruke store bokstaver i tittelen. På internett blir dette ofte oppfattet som roping. Tenk hvordan det ville blitt om alle hadde skrevet titler med store bokstaver.Mvh. Andreas Snildal

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Svein Arnolf Bjørndal

På en kirkegård i Oslo vet jeg at de satte steinene i et hjørne av kirkegården en periode, kanskje et år eller så, i tilfelle noen ønsket å hente steinen. Deretter ble de gjenværende evt. knust og brukt til diverse formål, tror jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Guri Vallevik Håbjørg

Alle gravstener er festers eie. Når festetiden utløper varsles gravfester dersom det er mulig enten ved brev eller ved å sette en beskjed på selve graven. På de fleste kirkegårder er det mulig å forlenge festet med en (endog to) ny festeperiode f.eks. 20 år. Hvis festet ikke forlenges, blir graven slettet for å gå tilbake og kunne brukes på nytt. Gravfester har full anledning til å hente stenen når graven slettes. Mange gravstener burde kunne brukes på nytt, men dette er nok ikke så vanlig. Kirkegårdskontoret oppbevarer som regel gravstener en tid før de blir knust eller graves ned.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.